Bosch gereedschap is synoniem met Duitse degelijkheid en komt uit in twee lijnen, namelijk Bosch groen en Bosch blauw

Er is tegenwoordig een ruime keuze aan elektrisch gereedschap. Dat maakt de keuze er vaak niet gemakkelijker op. De prijsverschillen zijn groot en er is ruime keuze tussen de bekende en totaal onbekende merken. De keuze is soms zo groot dat mensen moedeloos worden en niet in staat zijn om te kiezen.

Tussen alle aanbieders van elektrisch gereedschap is Bosch al jarenlang een betrouwbare naam. Het merk staat voor Duitse degelijkheid en het gereedschap is tegelijkertijd state of the art. Bosch is zelfs trendsetter op het gebied van vernieuwing en heeft veel patenten en licenties op zijn gereedschap. Een van de sterkste punten van het Bosch gereedschap is misschien wel de verdeling in twee kleuren, namelijk groen en blauw. Vrijwel elke klusser is bekend met het verschil tussen het groene en blauwe Bosch gereedschap.

Bij Bosch staat groen voor het gereedschap voor de doe-het-zelver. Bosch blauw is er voor de professional. Beide lijnen staan stuk voor stuk voor zeer goede kwaliteit, maar het verschil zit hem onder meer in de duurzaamheid. Bosch blauw is er voor dagelijks, professioneel gebruik, wat een geheel andere belasting met zich meebrengt. Het groene Bosch gereedschap is nog altijd kwalitatief zeer goed, maar is berekend op minder veelvuldig gebruik. Uiteraard ziet u het verschil tussen Bosch groen en Bosch blauw terug in het prijskaartje.

Een voorbeeld van Bosch gereedschap waar het verschil tussen groen en blauw vooral te maken heeft met de duurzaamheid, is de Bosch multitool. De Bosch multitool blauw beschikt over een sterkere elektromotor dan zijn 'groene broertje' waardoor deze beter bestand is tegen zware belasting. Maar bij Bosch blauw wordt ook gedacht aan gebruiksgemak voor de professional. De blauwe Bosch multitool is licht van gewicht en er is gedacht aan de ergonomie van het gereedschap.

In sommige gevallen is het verschil tussen Bosch gereedschap voor de klusser en de professional niet zozeer de duurzaamheid, maar veel meer de precisie. Een goed voorbeeld hiervan is de Bosch afstandsmeter. Het spreekt voor zich dat de professional volledig moet kunnen vertrouwen op de accuraatheid en nauwkeurigheid van de afstandsmeter. Tot op de millimeter nauwkeurig, zeg maar!

Bij Kruis gereedschappen kunt u terecht voor zowel Bosch blauw als Bosch groen. In onze winkel kunt u dus de verschillen tussen Bosch gereedschap voor de klusser en de professional zelf zien en voelen. Dat maakt kiezen bij Kruis nu nog gemakkelijker!