Fein multimaster

Fein is een Duitse producent van elektrisch gereedschap. Het merk behoort al meer dan een eeuw tot de meest toonaangevende fabrikanten van elektrisch gereedschap. Fein streeft ernaar om alleen onverwoestbaar elektrisch gereedschap te ontwikkelen en wordt mede daarom gewaardeerd in de industrie en in de bouw. Hoewel Fein niet altijd bij het grote publiek bekend is, is Fein de uitvinder van de elektrische schroefboor, de elektrische plaatschaar en van de decoupeerzaag.

Wat ook niet bekend is bij veel mensen, is dat Fein de uitvinder is van de multimaster, een instrument dat we tegenwoordig ook kennen van concurrenten als Dremel, Bosch en andere merken. De Fein multimaster was een echte sprong voorwaarts op het gebied van zagen, snijden en schuren. De Fein multimaster behoort tot de groep van zogeheten oscillerende gereedschappen. Door een onder een hoek trillende metalen aandrijfkop wordt met dit gereedschap het schuren, het verwijderen en het slijpen van materialen als metaal, gipsplaat, hout en kunststof, heel gemakkelijk.

De Fein multimaster wordt doorgaans geleverd in een koffer met een compleet aanbod van accessoires. Daarmee wordt de machine bruikbaar voor een breed scala aan toepassingen, zoals:

  • Het snijden van verschillende materialen, want door middel van rechte bladen met tanden aan het uiteinde kan rechtstreeks in materiaal worden gesneden. Een veel gebruikte toepassing op dit gebied is onder meer het verwijderen van voegen tussen tegels en metselwerk.
  • Het schuren en polijsten van materialen. Handig voor bijvoorbeeld het onderhoud van uw boot of auto.

Naast de multimaster brengt Fein ook een andere multitool uit, namelijk de Fein supercut. Dit is de duurdere broer van de multimaster, maar voor dat geld krijgt u zeker ook meer waar voor uw geld. De Fein supercut heeft bijna het dubbele vermogen van de multimaster. Hierdoor is de Fein supercut sneller, veel sterker en geschikt voor veel meer toepassingen. Ook kan de Fein supercut met langere zagen worden gebruikt.

Welke Fein multitool u ook kiest, wij zijn ervan overtuigd dat u zeer tevreden zult zijn. Beide apparaten kennen de degelijkheid en kwaliteit die zo kenmerkend is voor de Fein multitools. Door het aanzienlijke prijsverschil raden we wel aan van te voren goed na te gaan voor welke toepassingen en hoe vaak en hoe lang u de Fein multitool wilt gaan gebruiken. Op die manier kunt u de juiste beslissing nemen over deze investering in jarenlang klusplezier en klusgemak.