Bij Kruis gereedschappen hebben we altijd de Festool bovenfrees op voorraad

Wie regelmatig klust, kan eigenlijk niet zonder bovenfrees. Met een bovenfrees maakt u profielranden, sleuven en groeven. U kunt er platen mee afwerken en de bovenfrees wordt gebruikt om houtverbindingen te maken. Handig als u bijvoorbeeld een kozijn wilt vernieuwen of wanneer u onder andere een houten constructie maakt. Kruis gereedschappenhandel is één van de erkende Festool dealers.

Festool is een van de bekendste producenten van bovenfrezen. Zij leveren drie verschillende bovenfrezen, variërend al naar gelang het doel dat met de bovenfrees wordt beoogd. De Festool OF 1010 bovenfrees is vooral geschikt voor het fijne werk. Uiteraard kunt u met deze bovenfrees groeven, sponningen en zwaluwstaartverbindingen maken. De tweede bovenfrees in de OF lijn van Festool is de OF 1400. Deze bovenfrees houdt het midden tussen kracht en comfort. Tenslotte is er de Festool Bovenfrees OF 2200. Dit is een regelrechte krachtpatser met een vermogen van 2200 Watt. Ondanks zijn kracht werkt ook deze Festool bovenfrees zeer precies en nog altijd zeer comfortabel.

U ziet op basis van dit korte overzicht al dat het kopen van een bovenfrees goed nadenken vergt. Bij Kruis gereedschappen raden we aan om eerst een aantal zaken goed helder te hebben voordat u een bovenfrees gaat kopen, zoals:

  • Voor welk materiaal wilt u de bovenfrees gaan gebruiken? Naast hout kan een bovenfrees ook worden gebruikt voor het frezen van metaal of kunststoffen. Voor zwaarder materiaal geldt dat u beter een bovenfrees met zwaarder vermogen kunt kiezen. Handig is wanneer het toerental instelbaar is.
  • Indien u veel gaat frezen, is het raadzaam om een bovenfrees te kopen waarbij u het stof kunt afvangen of afzuigen.
  • Wilt u op grotere oppervlakten werken dan is het handig wanneer u de zool van de bovenfrees kunt afschroeven c.q. er iets onder kan schroeven.
  • Kijk goed naar de ergonomie. Is de bovenfrees goed voor u vast te houden en te bedienen? Hoe lang is het snoer en is de frees goed verstelbaar?
  • Kijk goed naar de eventuele accessoires die u later bij de bovenfrees kunt kopen. U zult naarmate u langer met de bovenfrees werkt, meer ervaring opdoen en behoefte aan verschillende toepassingen krijgen.

Een Festool bovenfrees kopen betekent doorgaans een aardige investering. U koopt nu eenmaal topkwaliteit en u kunt de prijs van Festool dan ook niet met ander, goedkoop gereedschap vergelijken. Bedenk wel dat een Festool bovenfrees jaren meegaat. Tel daar bij op dat wij bij Kruis gereedschappen regelmatig een Festool bovenfrees in de aanbieding hebben en u doet een aanschaf waar u geen spijt van zult hebben.

Een bovenfrees kopen bij Kruis gereedschappen is gemakkelijk en snel. Kruis gereedschappenhandel is één van de erkende Festool dealers. Wij hebben zowel een uitgebreid assortiment in onze winkel als in onze webshop. Houd onze website in de gaten voor een aanbieding van een Festool bovenfrees. Wilt u een bovenfrees kopen die niet op onze site staat? Stuur ons dan een e-mail en we komen zo spoedig mogelijk bij u terug met een passend antwoord.