Gebruik een Festool cirkelzaag voor de perfecte zaagsnede

Een Festool cirkelzaag is een kwaliteits cirkelzaag. Zowel de beginnende klusser als de professional zullen na de aanschaf van hun Festool cirkelzaag jarenlang plezier en gemak van deze machine hebben. Als gerenommeerd Festool dealer kunt u bij Kruis gereedschappen rekenen op snelle service als er zich problemen zouden voordoen met uw Festool cirkelzaag. U kunt zelf ook al het nodige doen om problemen te voorkomen. Hieronder enkele tips om lang en veilig te genieten van uw Festool cirkelzaag en tevens om de perfecte zaagsnede te kunnen maken:

  • Controleer de cirkelzaag voor ieder gebruik. Zorg dat de veiligheidskap goed functioneert en altijd gemakkelijk terugvalt. Controleer ook het zaagblad op eventueel kapotte of ontbrekende zaagtanden. Check bij een cirkelzaag met snoer altijd de kabel op eventuele defecten. Zorg bij een cirkelzaag met een accu dat deze is opgeladen. Gaat u aan de cirkelzaag sleutelen, zorg dan dat het snoer uit het stopcontact is of de batterij is verwijderd.
  • Zaag altijd op een stabiele ondergrond. Zorg dat het grootste deel altijd ondersteund is en niet wegvalt nadat het is afgezaagd. Zorg dat de schoen van de cirkelzaag altijd voldoende steun heeft, zodat u een rechte zaagsnede krijgt.
  • Zagen langs een geleiderail of lat zorgt altijd voor de beste zaagsnede. Dat geldt niet alleen voor een cirkelzaag, maar zeker ook voor een decoupeerzaag. Begin overigens altijd pas met zagen nadat de cirkelzaag op volle toeren is gekomen. Dat is beter voor de cirkelzaag en u krijgt een betere zaagsnede.
  • Bij het werken met de cirkelzaag kan nooit helemaal worden voorkomen dat het hout gaat splinteren. Soms is dat geen probleem, zoals bij bijvoorbeeld vloerdelen of wandplaten die later nog worden afgewerkt, maar soms is het van belang om splinteren te voorkomen, zoals bij het afkorten van een deur bijvoorbeeld. Zaag daarvoor zoveel mogelijk met de nerf mee. Zorg ook dat de beste kant van het hout onder ligt, zodat het splinteren zoveel mogelijk aan de andere kant plaatsvindt. Ook helpt het door eerst een inkeping te maken met een scherp mes en daar vervolgens overheen te zagen. Ten slotte kan het helpen om, wanneer u meerdere platen moet zagen, deze stevig op elkaar te klemmen en in een keer door te zagen.

Deze tips zijn eigenlijk van toepassing op zowel zagen met een cirkelzaag als met een decoupeerzaag. Een decoupeerzaag is voor vrijwel elke klusser handig gereedschap. Moet u veel plaatmateriaal zagen, dan is het kopen van een cirkelzaag eigenlijk een must.

Een nog niet genoemd aspect van een goede zaagsnede is het belang van werken met goed en degelijk gereedschap. Het begint natuurlijk allemaal met een degelijk bevestigd zaagblad waarop geen speling mag zitten. Ook een gelijkmatig werkende motor die zoveel mogelijk trillingsvrij werkt, draagt bij aan een goed eindresultaat. Daarom raden wij veel klanten die een cirkelzaag willen kopen het gereedschap van Festool aan. Informeert u gerust of er een cirkelzaag aanbieding is.

Of het nou gaat om een Festool cirkelzaag of een Festool decoupeerzaag; deze machines hebben beide de degelijkheid waarmee u goed werk kunt leveren. Zoals vaker bij A-merken hangt er een prijskaartje aan dit gereedschap, maar u mag de prijs van een Festool decoupeerzaag of cirkelzaag nu eenmaal niet vergelijken met die van gereedschap dat u in de koopjesbak van een supermarkt of kluszaak ziet liggen. Toch hebben wij ook regelmatig een aanbieding met een Festool cirkelzaag. Informeert u gerust of er een cirkelzaag aanbieding is. Bijvoorbeeld met korting op de aanschaf van een tweede machine, zoals een Festool decoupeerzaag of korting op accessoires, zoals een zaagblad. Zo'n aanbieding kan veel voordeel opleveren zodat een top cirkelzaag ook voor u bereikbaar wordt.

Houd daarom onze website in de gaten voor een aanbieding van een cirkelzaag of ander Festool gereedschap. Staat de aanbieding er niet bij die u zoekt? Stuur ons dan een e-mail en vraag vrijblijvend een offerte aan voor de Festool cirkelzaag of decoupeerzaag van uw keuze. Wellicht kunnen we u van dienst zijn of attenderen op een komende aanbieding van Festool gereedschap.Informeert u dus gerust of er een cirkelzaag aanbieding is.