Met de Leica disto meet u gemakkelijk, snel en precies. U meet vlakken en ruimten, waarvan u dacht dat ze niet te meten waren

Disto is de lijn met precisie meetapparatuur van Leica. Het zijn stuk voor stuk apparaten, waarmee u afstanden en oppervlakten snel en nauwkeurig kunt opmeten. De disto lijn bestaat maar liefst uit een tiental verschillende afstandsmeters. Laat u van te voren goed voorlichten over de verschillen tussen de Leica afstandsmeters.

Een mooi voorbeeld waartoe Leica in staat is, is de Leica 3D disto. Of u nu een grote kamer moet opmeten met scheve muren en veel lastige details, die bovendien moeilijk bereikbaar zijn, het maakt met de Leica 3D Disto niet uit. Met de Leica 3D disto werkt u bovendien snel, want u heeft geen statief nodig. Plaats de 3D Disto gewoon op een tafel of de vloer en u kunt er direct mee werken. Bovendien heeft deze Leica een ingebouwde camera, waarmee u ter plaats foto's kunt maken.

Wist u overigens dat Leica de disto al in 1993 introduceerde? Dan begrijpt u ook hoeveel tijd en ontwikkeling er is gestoken in de vervolmaking van deze afstandsmeterlijn. Met name de accuratesse van de laser is in de loop der jaren steeds verder verbeterd, waardoor er nu sprake is van een zeer geringe afwijking. Leica voldoet dan ook aan de zogeheten ISO/DIS 16331-1 norm voor lasermeters. Dat is natuurlijk van groot belang wanneer u de afstandsmeter voor professionele doelen gebruikt, zoals door landschapsmeters, architecten en bouwkundigen. U weet dat u op de maten kunt vertrouwen, die u op uw Leica disto afleest.

Afhankelijk van de opties en kenmerken varieert de Leica disto in prijs van ruim euro 100,- Euro tot net onder de euro 2000,-. Dat is een fors prijsverschil met daartussen vele prijscategorie├źn. Denk dus goed na over het gebruik voor u besluit om een Leica afstandsmeter te kopen. Het gaat onder andere om vragen als, gebruikt u de Leica uitsluitend binnenshuis of ook buitenshuis, vindt u het belangrijk om de afstandsmeter via Bluetooth aan andere apparaten te kunnen koppelen en wilt u de data van de Leica in 3D format kunnen aflezen voor uw autocadproces. Daarnaast gelden er nog praktische overwegingen, zoals de gebruiksduur van de batterij, wel of geen touch screen en de afmetingen en het gewicht van de afstandsmeter.

Tip: Leica heeft een aparte website gelanceerd waar u al deze afwegingen kunt ingeven en uiteindelijk tot de disto kunt komen die het beste bij u past. Kijk hiervoor op http://lasers.leica-geosystems.com/. We wensen u veel succes met kiezen!