Vraag naar ons vrijblijvende advies wanneer u een Makita afkortzaag wilt kopen

We krijgen met regelmaat klanten in onze winkel die voor het eerst een afkortzaag willen kopen. Vaak stellen deze mensen ons natuurlijk de vraag waar ze allemaal op moeten letten en wat de beste keuze is. Helaas moeten we hen altijd eerst een tegenvraag stellen, namelijk waarom willen ze een afkortzaag kopen, of beter gezegd, waar willen ze de afkortzaag voor gaan gebruiken?

Een afkortzaag koopt u normaal gesproken voor langere tijd. In plaats van voor de eerste de beste aanbieding te kiezen is het daarom veel beter om uzelf vooraf goed af te vragen voor welke toepassingen u het gereedschap gaat gebruiken. Vraag u zich dus bijvoorbeeld af hoe intensief u ermee gaat werken en welke materialen u doorgaans zult zagen. Heel belangrijk bij het kopen van een afkortzaag zijn de afmetingen (lengte, breedte en doorsnede) van de materialen waar u mee gaat werken.

Een belangrijke keuze die men moet maken is of men een afkortzaag met een trekslede wil kopen of niet. Wanneer u regelmatig brede delen of misschien zelfs plaatmateriaal wilt zagen, dan is een trekslede eigenlijk onontbeerlijk. Bij een afkortzaag met een trekslede trekt u de cirkelzaag naar u toe, zodat u door breder materiaal kunt zagen. Handig, maar weet wel dat voor "doorsnee bouwplaatswerk", zoals latten, balken en steigerdelen afkorten, een gewone afkortzaag in negen van de tien gevallen voldoet.

Wie een afkortzaag gaat kopen met een vastgesteld budget heeft het misschien nog wel het moeilijkste. Wilt u een gewone afkortzaag (die noemen we overigens de afkortzaag met verstekfunctie), maar wel kwaliteit, zodat u ook het preciezere werk aan kunt (hoeken, verstek zagen en dergelijke) of wilt u ook af en toe brede delen en platen kunnen zagen? Met een vastgesteld budget komt u dan misschien bij wat mindere merken terecht. Kiest u echter voor kwaliteit dan raden wij in veel gevallen een Makita afkortzaag aan. Zeker bij intensief gebruik staan deze afkortzagen hun mannetje en bij het zagen van hoeken kunt u vertrouwen op de precisie van de zaagsnede. Moet u wellicht af en toe ook wat groter materiaal zagen, dan zou u naast de afkortzaag eventueel een Makita decoupeerzaag kunnen overwegen.

Uiteraard willen we, wanneer het niet nodig zou zijn, niet hoeven kiezen. Met andere woorden, een afkortzaag van een A-merk als Makita, waarmee we eigenlijk een breed scala aan balken en platen kunnen zagen. Voor het precisiewerk is een laserfunctie heel handig en voor het grote werk een stevig onderstel en een stabiele geleider. Dan is het wellicht aan te raden om te wachten op een mooie aanbieding van de afkortzaag die u zoekt. Bij Kruis gereedschappen hebben we regelmatig een Makita aanbieding. Uiteraard gaat het dan om elke aanbieding die vanuit Makita zelf wordt geïnitieerd, maar ook hebben we regelmatig zelf een interessante aanbieding. Denk daarbij aan een mooie korting op een Makita afkortzaag of aan Makita accessoires bij de aankoop van uw afkortzaag.