Keuring kooi- of gevelladders

Ondanks dat er geen wettelijke verplichting is voor het keuren van kooi- of gevelladders is het toch verstandig om deze jaarlijks te laten inspecteren. Als eigenaar van een pand met een kooi-, of gevelladder bent u ten alle tijde aansprakelijk voor de staat van de kooi of gevelladder. Ook als de kooi- of geveladder een vluchtweg is moet deze in geval van een calamiteit in goede staat verkeren, is dit niet het geval bent u ten alle tijde aansprakelijk voor alle schade die een persoon of de omgeving oploopt.

Eisen aan kooi- of gevelladder

De kooi- of gevelladder
  • moet aan de juiste afmetingen voldoen volgens de norm,
  • mag geen overmatige corossie of roest bevatten,
  • mag maximaal 10 meter overbruggen zonder tussen bordes.
Wij controleren uw kooi- of gevelladder op nog veel meer punten:
  • afmeting,
  • algehele staat,
  • gevel bevestiging,
  • situatie rondom de ladder,
  • dak situaltie of dakrandbeveiliging.

Identificatie en rapportage

Niet alleen komt er een keuringssticker op de ladder te zitten, er komt ook een gekoppeld certificaat. Wij plaatsen een uniek nummer voor uw bedrijf op de ladder, en dit nummer wordt samen met de gegevens over de locatie van de ladder en de uitkomsten van de keuring in een rapport opgenomen.

Kosten van een keuring

De eerste keer dat wij uw gevel, of kooiladder keuren reken wij 59,00 euro exclusief btw extra voor het opmaken van het registratie raport. Dit houd in dat wij alle delen van de kooi- of gevelladder opmeten en registren. Het volgende jaar zal alleen de visuele inspectie volgen. Verder rekenen wij 59,00 euro exclusief btw per uur. De voorrijkosten vallen hier ook onder. Bijkomende kosten zijn het opmaken van de certificaten, en het aanmaken van de totale rapportage, hiervoor rekenen wij 60,00 euro exclusief btw.

Persoonlijk advies

Tijdens kantooruren zijn wij bereikbaar op telefoonnummer 010-4153692. U kunt hier direct met uw vragen terecht en wij kunnen direct een prijsschatting maken op basis van uw situatie. Ook kan er direct een afspraak worden ingepland.